Brandweerwedstrijden in Wehe den Hoorn

Lees meer op post

Wehe den Hoorn- Vandaag deed de brandweerploeg van Uithuizermeeden mee aan de brandweerwedstrijden in  Wehe den Hoorn. Ze hebben gestreden in de klasse hogedruk.
Het scenario was als volgt:

In een smederij in Eenrum was brand uitgebroken. Hierbij werden er twee personen vermist. De waterwinning was dichtbij het pand en hierdoor kon dit door de pompbediender worden klaar gemaakt. De brandweer kon hierdoor in het pand op verkenning gaan. In het pand bevonden zich gevaarlijke stoffen zoals gasflessen. Deze hoefden niet naar buiten te worden gebracht.

Na 25 minuten kwam de brandweer, van ploeg Uithuizermeeden, naar buiten met het eerste slachtoffer. Hierna is er nog verder verkend en kwam de brandweer erachter dat er zich een tweede slachtoffer in een rookvrije ruimte bevond. Deze persoon hebben ze in eerste instantie laten zitten.

De brand werd geblust en het pand werd geventileerd waarna het laatste slachtoffer ook veilig naar buiten gebracht kon worden.

Foto’s: Mariska Burema

LATER: Uitslag, video en meer foto’s Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *