Eemsmond Runners lopen in Haren

Lees meer op post

HAREN – Veertien leden van de Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden kwamen gisteren uit in de tweeëndertigste editie van  de Halve Marathon van Haren. De snelste tijd was die van Roelof Berends uit Oudeschip. Hij liep de 21,1 kilometer in 1.35.18, goed voor een negende plaats bij de mannen vanaf 55 jaar. Met 1.45.51 presteerde Stefan van der Wal echter minstens zo opmerkelijk.

Van der Wal geldt als een van de jonge honden van de Eemsmond Runners. Een jaar geleden kwam hij puffend over de streep na zijn eerste halve marathon, ook al die van Haren. Zaterdag liep hij zijn tweede bijna twintig minuten sneller en finishte hij met een verbeten gezicht en gebalde vuist, nadat hij snel even de laatste loper vlak voor hem had ingehaald.

Kortere afstand

Harma Kooi uit Usquert kwam eveneens met opgeheven armen over de meet, na acht minuten winst in haar tweede ten opzichte van haar eerste halve marathon. Partner Jan Wieringa en ook Jenny van der Veen (Uithuizen) en Susan Werkman (Uithuizermeeden) debuteerden op de kortere afstand die in Haren elk jaar gelopen wordt, 12,3 kilometer.

Koel briesje 

Veel lopers kozen voor blote benen en een shirt met korte mouw. De ‘Halve van Haren’ profiteerde dit jaar van een heerlijk koel briesje en zon. Het lokte toeschouwers naar buiten die de lopers van harte aanmoedigden, zij het niet altijd met verstand van zaken. Loopster Emmy Klein (Garsthuizen) herinnert zich dat een paar dames het na zeven kilometer al probeerden met ‘jullie zijn er bijna.’ Maar nee, het was toch nog even doorzetten.

Resultaten halve marathon

De resultaten van de Eemsmond Runners op de halve marathon (21,1 km): Roelof Berends (Oudeschip) 1.35.18, Richard van der Werff (Usquert) 1.38.46, Stefan van der Wal (Appingedam) 1.45.51, Harma Kooi (Usquert) 2.22.03.

Resultaten 12,3 kilometer

De resultaten van de Eemsmond Runners op de 12,3 km: Eric ten Boer (Uithuizen) 1.10.46, Jan Wieringa (Usquert) 1.15.00, Siegrit Bisschop-van Wijk (Uithuizen) 1.16.42, Emmy Klein (Garsthuizen) 1.16.50, Ellen La Crois (Uithuizermeeden) 1.17.20, Diana Schuiling 1.17.20 (Uithuizermeeden), Jenny van der Veen (Uithuizen) 1.20.57, Susan Werkman (Uithuizermeeden) 1.22.33, Karina Uil-Wiering (Uithuizermeeden) 1.22.33, Johan Werkman (Uithuizermeeden) 1.22.36.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *