De Mieden scoort 9,4 in cliënt tevredenheidsonderzoek

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – Verpleeg- en verzorgingshuis De Mieden in Uithuizermeeden heeft onlangs hoog gescoord in een tevredenheidsonderzoek: 9.4.

Bij cliënten van Hunsingoheerd, De Mieden en Thuiszorg Noord – allen onderdeel van Stichting ’t Gerack uit de gemeente Eemsmond – is het cliënt tevredenheidsonderzoek

gehouden. Dat gebeurt –  een wettelijke verplichting – iedere 2 jaar door een onafhankelijk en erkend bureau. Belangrijke vraag daarbij is of cliënten ’t Gerack aanbevelen aan familie en vrienden, hetgeen  resulteert in het tevredenheidcijfer over de zorg.

De conclusie voor De Mieden is duidelijk; de bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis zijn zeer tevreden over de zorg die geleverd wordt. De kleinschaligheid en gemoedelijkheid van De Mieden wordt breed gewaardeerd, en de verzorging wordt als vakkundig en vriendelijk ervaren. De 9,4 is meer dan een punt hoger dan wat andere intramurale instellingen in het land gemiddeld scoorden (8,3).

Thuiszorg Noord scoort met een 9,0 opnieuw zeer goed, hetzelfde cijfer als  twee jaar geleden. Dit ondanks de grote veranderingen in de wijkverpleging en de onzekerheid die dit teweeg brengt bij cliënten van de thuiszorg.

Als sterk punt van Thuiszorg Noord wordt genoemd, dat er gewerkt wordt in kleine, herkenbare teams. De zorgverleners zijn niet alleen behulpzaam en deskundig, maar hebben ook voldoende persoonlijke aandacht. De 9,0 is ruim een half punt hoger dan wat andere thuiszorg instellingen gemiddeld scoorden.

Woonzorgcomplex Hunsingoheerd in Uithuizen scoort met een ruime 8 gemiddeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *