Presentatieconcert Gronings Fanfareorkest in Uithuizermeeden

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – De stichting Gronings Fanfareorkest houdt zaterdag 28 februari om 19.30 uur een presentatieconcert in het Anker in Uithuizermeeden.

Dit evenement is de première van het Gronings FanFare Orkest 3 (GFFO3). Stichting Gronings Fanfareorkest is een onafhankelijke stichting met als doelstelling: het bevorderen en stimuleren van de fanfare muziek in de provincie Groningen door het faciliteren van één of meerdere samenwerkingsorkesten. “Wij zijn gestart met een fanfare met als ambitieniveau de 3e divisie,” vertelt coördinator Erik Wiersema. “Het orkest is bedoeld als platform voor leden van muziekverenigingen, die opereren in de 5e, 4e en de 3e divisie, die op zoek zijn naar een extra muzikale uitdaging of voor muzikanten die willen doorgroeien naar het 2e of 1e divisie niveau.”

In januari zijn in gebouw De Hoogte in Winsum de repetities begonnen met muzikanten uit alle windstreken van de provincie. Dit onder leiding van de ervaren dirigent Luuk Tuinstra. “Op dit moment hebben we 30 muzikanten aangetrokken, maar we hebben nog vacatures in de bugel-, saxofoon-, hoorn –en trombonesectie.”

Tijdens het presentatieconcert zal het projectorkest tevens het SMO-talent van het jaar 2015, Danieke Faber,​ begeleiden tijdens een solo. Dit optreden is de 15-jarige Euphonium speler van CMV Juliana uit Oldehove aangeboden als waardering voor haar uitmuntende prestatie tijdens de SMO- talentendag eerder dit jaar.

Ook het leerorkest en -ensemble van SMO- Groningen laat voor het eerst van zich horen tijdens het presentatieconcert. Het Samenwerkingsverband voor Muziek Onderwijs is dit initiatief gestart, omdat veel muziekverenigingen niet voldoende leerlingen hebben om een eigen opleidingsorkest zelfstandig te laten spelen. In het SMO orkest –en ensemble kunnen leerlingen wennen aan samenspel onder leiding van dirigent Lotte de Bruin. De doorstroming naar het orkest van de eigen vereniging wordt op deze manier gemakkelijker gemaakt.

Het SMO faciliteert naast het leerorkest –en ensemble muzieklessen door professionele docenten voor leerlingen ten behoeve van verenigingen om de instroom van nieuwe muzikanten te stimuleren. De coördinator, Aline Werkman-Schipper, zorgt hierbij voor maatwerk, waarbij affiniteit met HAFABRA voorop staat. Ook organiseert zij schoolprojecten, AMV-lessen, play-inn’s en talentendagen in de provincie Groningen.

Stichting Gronings Fanfare orkest heeft ook twee andere korpsen uitgenodigd. De Gereformeerde Brassband Immanuël uit Uithuizermeeden en fanfare CMV Concordia uit Middelstum verzorgen de gastoptredens. “We zijn trots op een affiche met een kampioensbrassband en een 1e divisie orkest uit de regio,” aldus Erik Wiersema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *