Gemeente stuurt ‘brandbrief’ over kazerne in Eemshaven

Lees meer op post

Uithuizen –  De gemeenteraad van Eemsmond is boos over het besluit van de Veiligheidsregio om de plannen voor de aanleg van een brandweerkazerne in de Eemshaven te elfder ure af te blazen.

Omdat de plannen in kannen en kruiken waren is ook burgemeester Marijke van Beek hierover hevig verontwaardigd. De politiek deelt haar de woede. Daarom is unaniem besloten een ‘brandbrief’ te sturen naar de Veiligheidsregio.

Gezien alle (toekomstige) ontwikkelingen in dit gebied acht de gemeenteraad het onverantwoord dat de Eemshaven een brandweerkazerne blijvend moet ontberen. Van Beek is er niet van overtuigd dat nu en op termijn de wettelijke aanrijdtijden worden gehaald in de Eemshaven met een brandweerzorg die uitrukt van de bestaande kazernes in Bierum en Uithuizermeeden

Volgens fractievoorzitter Rein Eisinga (Gemeente Belangen Eemsmond) ondermijnt het besluit tot het afblazen van de kazerne de positie van de eigen burgemeester. ,,De burgemeester en de raad zijn ervan overtuigd dat de veiligheid slechts gewaarborgd is met een kazerne in de Eemshaven. Als het bij een incident onverhoopt misgaat wie is dan verantwoordelijk?”

Ook de burgemeester weet hierop geen antwoord. “Maar we weten allemaal wie er weg moest toen het bij de Facebookrellen in in Haren twee jaar geleden helemaal misging.” Binnenkort gaat Van Beek in gesprek met de Groningse nieuwbakken burgemeester Peter den Oudsten als nieuwe voorzitter van de Veiligheidsregio.

Bron: Dagblad van het Noorden 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *