De Heracliden sluit voetbaljaar positief af op voorronde Hogeland Cup

Lees meer op post

UITHUIZEN – Op het veld wil het maar niet vlotten, maar in de zaal heeft De Heracliden vlak voor de jaarwisseling toch nog een positief einde aan het voetbaljaar 2014 kunnen draaien.

In poule A4 van de Energiewacht Hogeland Cup wisten de Meijsters al hun vier duels in winst om te zetten. Toch was het kwaliteitsverschil over het algemeen niet heel groot. Zo eindigde Farmsum puntloos onderaan, maar dat was vooral omdat de Farmsumers een echte afmaker ontbeerden. Middelstum plaatste zich met drie overwinningen wél voor de halve finales.

Farmsum plaatste zich in de voorronde overtuigend voor het A-toernooi, maar dat was vooral omdat sterspeler Herbert van Bruggen het in de desbetreffende duels flink op z’n heupen had. Dinsdagavond moest hij verstek laten gaan vanwege ziekte en dat zou de ploeg van Douwe Maat en consorten uiteindelijk opbreken. In het openingsduel moest men de zege meteen al laten aan De Heracliden: 1-2.

Ook Poolster kwam deze avond in actie en kon dat doen met een sterkere formatie dan waarmee ze naar eigen zeggen hadden deelgenomen aan het zaalvoetbaltoernooi in Scheemda. Toch moest ook de ploeg uit Spijk het in Uithuizen doen zonder haar topscorer. Dennis van Dijk bleek te veel last te hebben van zijn knie en moest ook verstek laten gaan. De Spieksters die wel een tenue van Poolster – ditmaal zonder de karakteristieke V – om de schouders hadden gehangen, moesten het onderspit delven tegen Middelstum. Door een misverstand in de defensie van Poolster zorgde een eigen goal uiteindelijk voor de beslissing: Jeroen de Groot kopte het leer ongelukkig achter zijn eigen doelman en schonk daarmee de zege aan Middelstum: 2-3. Loppersum boekte tijdens haar eerste wedstrijd wel een ruime zege. Farmsum werd met 6-2 verslagen. Het bleek uiteindelijk de enige zege van de avond voor de Lopsters, die enigszins gehavend naar Uithuizen waren afgereisd.

De meest constante ploeg over de hele avond bleek uiteindelijk De Heracliden. De equipe uit Uithuizermeeden speelde de hele avond als een sterk collectief en zette, terwijl het op de bank werd aangemoedigd door de van een beenbreuk herstellende Robin Zuidema, regelmatig fraaie aanvallen op. Die konden vanzelfsprekend weer op het applaus rekenen van de aanhang van de Meijsters, die hun ploeg met enkele tientallen supporters achterna waren gereisd. Toen De Heracliden mede dankzij een fraaie afstandspegel van Roy Streppel van naaste concurrent Middelstum hadden gewonnen (2-1), was men al zeker van de groepswinst.

Middelstum speelde achter het ongenaakbare De Heracliden ook gedecideerd haar duels en maakte daardoor terecht aanspraak op de tweede plek, mede door de scoringsdrift van Erwin van de Laan. Ondertussen boekte ook Poolster nog twee zeges, waardoor de ploeg uit Spijk nog aanspraak hoopte te maken om als beste nummer drie naar de halve finales te gaan. Zover kwam het echter niet. Poolster pakte weliswaar uiteindelijk zes punten met een doelsaldo van -2, exact hetzelfde resultaat als De Fivel maandagavond presteerde. De ploeg uit Zeerijp wist echter meer doelpunten te maken dan Poolster, waardoor De Fivel samen met NEC Delfzijl als beste nummers drie van het A-toernooi in actie zal komen tijdens de halve finales.

Halve Finale Poule A1 vrijdag 2 januari: Omlandia, Eenrum, De Fivel, Hunsingo en Middelstum;

Halve Finale Poule A2 zaterdag 3 januari: Bedum ZA, VIBOA, NEC Delfzijl, De Heracliden en Noordwolde.

Zie voor meer informatie: www.hogelandcup.nl.

Merijn Slagter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *