Brandweer introduceert logeerhond Smokey op Beatrixschool

Lees meer op post

LOPPERSUM – Brandweer Groningen is woensdag  tijdens de Nationale Voorleesdagen begonnen met de campagne ‘Smokey komt logeren’ in de groepen 1 en 2 van bijna vijftig basisscholen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum.

De brandweer wil met deze campagne – met hond Smokey de Rookmelder in de hoofdrol –spelenderwijs de brandveiligheid verbeteren. De burgemeester of wethouder van deze gemeenten overhandigden op verschillende scholen de eerste logeerpakketjes en lazen voor uit het boek Smokey komt logeren. In Loppersum was wethouder Pier Prins de verteller op de Beatrixschool. De kinderen hadden moeite hun aandacht van knuffel Smokey af te houden.

In Appingedam bezocht burgemeester Rika Pot de Vuurvlinder, in Delfzijl las burgemeester Emme Groot voor op Brede School Noord (de Meerpaal/Noorderbreedte) en in Uithuizermeeden luisterden de kinderen van de Noordkaap naar het verhaal van wethouder Harald Bouman.

Vrijwilligers van de brandweerposten in deze vier gemeenten reikten een rugzak uit, met een Smokey knuffel, praatplaten en een map met werkbladen. In het werkblad staat onder andere informatie over brandveiligheid, vluchtroutes en rookmelders. Vrijwilligers lezen op de scholen ook voor uit het boek Smokey komt logeren en behandelen de praatplaten. En thuis ontdekken de kinderen samen met hun ouders aan de hand van werkbladen op speelse wijze hoe het er voor staat met de brandveiligheid in hun leefomgeving. Smokey logeert om de beurt een aantal dagen bij alle kinderen thuis.

De Smokey campagne draait in de eerste plaats om de kinderen. De brandweer wil bereiken dat zij zich op latere leeftijd meer bewust zijn van de risico’s van brand. Deze Smokey campagne betrekt de ouders nadrukkelijk zodat zij samen met hun kinderen bezig zijn met brandveiligheid.

Deze campagne verspreidt zich de komende tijd door de hele provincie en wordt onderdeel van een meerjarige aanpak. Om de twee jaar wil de brandweer een nieuwe preventieactiviteit aanbieden aan de basisscholen. Zo komen de kinderen telkens met andere aspecten van brandveiligheid in aanraking en vormt dit een goede basis voor als ze later gaan studeren of zelfstandig gaan wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *