Afhaalpunt bibliotheek in dorpshuis Roodeschool

Lees meer op post

ROODESCHOOL – In het dorpshuis van Roodeschool komt een afhaalpunt van de bibliotheek. Wethouder Harrie Sienot opent het op woensdag 14 januari.

Daarmee is dit afhaalpunt het tweede in de provincie Groningen.

Eemsmond heeft drie bibliotheken: in Uithuizen, Uithuizermeeden en Warffum. Tot 1 januari 2015 reed er daarnaast een bibliobus in onder andere Roodeschool. Vanwege bezuinigingen is daar echter mee gestopt. De gemeente heeft een alternatief aangeboden in de vorm van een afhaalpunt. Samen met vertegenwoordigers van Steunstee Roodeschool, het Dorpshuis Roodeschool, de Dorpsbelangenvereniging, Biblionet en CBS Simonidesschool heeft de gemeente een plan opgezet om dit afhaalpunt te realiseren.

Het is nu aan het dorp zelf om het afhaalpunt in stand te houden en te promoten. Wethouder Sienot is tevreden: “Ik ben trots op het feit dat we in Eemsmond drie bibliotheken hebben. Maar ik ben ook heel blij met dit afhaalpunt: zo heeft Eemsmond een extra leesvoorziening. En dat allemaal met en door vrijwilligers. Ik vind het geweldig en hoop dat het afhaalpunt lang in stand blijft.”

Het afhaalpunt wordt bemenst door vrijwilligers en is twee keer per week geopend. Op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur (de tijd van de bibliobus) en op donderdagmorgen van 11.00 – 12.00 uur tijdens de koffieochtend voor ouderen. Leden kunnen hun boeken bestellen via internet en ze vervolgens op het afhaalpunt ophalen. Zij kunnen dan ook hulp krijgen bij het bestellen van boeken of uitleg krijgen over het lenen van e-boeken. Ability brengt de boeken van Uithuizen naar Roodeschool en weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *