Rutte schrijft brief aan Meijster vmbo-scholier Emiel

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – Emiel Zuidema uit Uithuizermeeden was enorm verbaasd toen hij een brief kreeg van premier Mark Rutte kreeg.

De vmbo-scholier in de eerste klas van het Gomarus CollegeEmiel had weliswaar bij het vak Mens en Maatschappij zelf een brief aan de minister-president geschreven, maar niet verwacht dat hij antwoord terug zou krijgen. Emiels deed in zijn brief de suggestie om het armoedeprobleem in Nederland op te lossen door rijke mensen wat geld te laten geven aan de armen. ‘Die armen hebben haast geen geld en ze moeten ook nog belasting betalen. Als ze de belasting niet kunnen betalen dan kunnen ze uit het huis worden gezet. Wilt u dat mensen die een groot gezin en weinig geld hebben op straat leven en dat ze op een vuilnisbelt naar spullen moeten zoeken? Daarom wil ik u vragen of de mensen die voldoende geld hebben wat kunnen geven aan de armen,’ schreef Emiel. Van het ingezamelde geld wil de Gomarus-leerling nog een deel afhalen om armen in de Derde Wereld te helpen.

De premier begint zijn antwoord aan Emiel met een compliment. ‘Goed om te lezen dat je nadenkt over mensen die het minder goed hebben.’ In zijn antwoord legt hij vervolgens uit hoe het kabinet met armoedebestrijding in binnen- en buitenland omgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *