Loods met houtsnippers in de brand

Lees meer op post

Eemshaven – Vrijdagavond om half 11 werd de brandweer van post Uithuizermeeden gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Wijne Barends in de Eemshaven. Even later werd de Officier van Dienst ook gealarmeerd en deze melding betrof een brand industrie/agrarisch. Daarop werd om kwart voor 11 middelbrand gegeven en moest de brandweer van post Bierum ook ter plaatse komen.
Eenmaal ter plaatse bleek een bult hout opgeslagen te liggen in een loods van 70 bij 30 meter. De brandweer probeert aan beide zijden van de loods te blussen en te voorkomen dat de brand van de ene berg hout naar de andere berg overslaat. Even voor 12 uur was de brandweer de brand meester en kon de brandweer van post Bierum weer inpakken. Hierna werden er, onder begeleiding van de brandweer van post Uithuizermeeden, materialen uit de loods gehaald en er wordt verder nageblust. De brandweer van post Uithuizermeeden is met dit nablussen nog wel enige tijd bezig.

Foto’s:  Mariska Burema, Iris Wiersma

Video Roderick Spijk

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *