Lezing en workshop bloembollen

Lees meer op post

APPINGEDAM – Bij Groei en Bloei afdeling Appingedam/Delfzijl wordt donderdag 20 november om 19.45 uur in Het Wapen van Leiden in Appingedam een avond over bloembollen gehouden.

Geert Kruize geeft een lezing met beamerpresentatie over bollen voor komend voorjaar met als thema: Wees secuur, een bol is duur. Kruize is bollenkweker, -broeier en  -exporteur in Uithuizermeeden. Hij is tevens docent. “Onze core business is tulpen. Ik ga vertellen wat het bollenvak zoal met zich mee brengt. Zoals de manier van telen en welke keuzes je hier in maakt. Ook zal ik de economische aspecten toelichten. Daarnaast neem ik bezoekers mee in de wereld van de broeierij (het trekken van tulpen). Ook vertel ik u iets over ons avontuur: het exporteren van bollen naar China.”

Op zaterdag 22 november om 14.00 uur volgt een workshop bloembollenmand vullen bij Geert op zijn bedrijf aan Hoofdstraat 264 in Uithuizermeeden.

Hiervoor kan men zich aanmelden bij Rika Zuidveld, tel.: 0596-566359 of jwjzuidveld@kpnmail.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *