Brandweer post Uithuizermeeden oefent op Wavewalker

Lees meer op post

Eemshaven – donderdag 13 november heeft de brandweer van post Uithuizermeeden geoefend op de Wavewalker. De Wavewalker is een platform dat zelf door de zee kan ”lopen” met behulp van zijn palen.

Het scenario van de oefening:

De dienstdoende medewerker van de centrale post op de kade bij de Wavewalker, geeft een melding door aan de alarmcentrale. De melding betreft: de medewerker zou een knal hebben gehoord op de Wavewalker en heeft hierop gelijk 112 gebeld. De brandweer wordt gealarmeerd en is aanrijdend. Tijdens het aanrijden geeft de alarmcentrale nader bericht en de melder geeft door dat er een persoon bekneld zit onder boorstangen.

Bij aankomst vangt de dienstdoende medewerker van de centrale post de brandweerauto op bij het hek en verschaft toegang tot het terrein. Hierna begeleidt de medewerker de brandweerauto naar de Wavewalker. Bij de Wavewalker gaat de brandweer aan boord, de toegang gaat via een klein trappetje. Op de Wavewalker bevindt zich één slachtoffer die onder de boorstangen vast ligt. Er vindt een stabilisatie van de boorstangen plaats en de persoon wordt gered.

Hierna wordt er ontdekt dat er zich een brand bevindt onder in het ruim. In het ruim bevinden zich twee slachtoffers waarvan er één horizontaal uit moet in verband met rugklachten. De brand onder in het ruim wordt geblust en er wordt met behulp van een kraan een deksel van een luik getild waarna er kan worden geventileerd en het slachtoffer kan via deze weg ook horizontaal uit het ruim worden getakeld.

Het was een zeer geslaagde oefenavond met vele leermomenten en wij danken Van Oord en de Wavewalker voor hun medewerking.

Foto’s: Mariska Burema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *