Usquerder Richard van der Werff in wereldrecord-marathon

Lees meer op post

BERLIJN – Richard van der Werff uit Usquert heeft zondag de marathon van Berlijn gelopen.

De Usquerder liep naar een eindtijd van 3:35:17. Ongeveer 1,5 uur eerder was de Keniaan Dennis Kimetto binnengekomen in een nieuwe wereldrecord-tijd. Hij was de eerste ooit die de 42,195 kilometer aflegde in een tijd binnen 2 uren en 3 minuten: 2:02:57.

Richard van der Werff

Richard van der Werff, lid van loopgroep Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden, had zaterdag al deelgenomen aan een zogenaamde ontbijtloop van 6 kilometer.

‘Met 10.000 deelnemers dwars door Berlijn, van Charlottenburg naar het Olympiastadion voor een slotronde”, vertelt hij.

De marathon zelf werd ‘een geweldige ervaring’. “Lekker ontspannen lopen in een wereldstad, tussen duizenden anderen, met veel muziek langs de kant en applaus van een miljoen mensen.’

De 40.000 inschrijvers troffen tijdens deze 41ste marathon van Berlijn ideale omstandigheden: een heldere lucht, nauwelijks wind en een aangename temperatuur.

Nummer 6230

Van der Werff, met 9 eerdere marathons en een persoonlijk record van 3:29:01 inmiddels ervaren op de lange afstand, had genoeg in huis om in de eindfase, het stuk na 40 kilometer, zijn hoogste snelheid te lopen. Hij kwam uiteindelijk als nummer 6230 van de 28.999 lopers over de meet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *