Presentatie Groninger werkwoordenboek bij Kaampke

Lees meer op post

LOPPERSUM – In een goed gevuld dorpshuis van Loppersum werkte Stichting Kunstgaang Kaampke zaterdag 18 oktober een Grunneger programma af in het kader van Waarken mit Woorden/Woren, het door Kaampke uitgegeven standaardwerk met 8871 Hogelandster werkwoorden.

In dat kader vertelde secretaris Tiny Veldhuis over het ontstaan en gebruik van dit werk, waarvan inmiddels meer dan 115 Grunneger schrijvers gebruik maken.

Hierna hield streektaalfunctionaris Eline Brontsema een boeiende lezing over haar werk bij het Bureau voor Groninger Taal en Cultuur, en spitste haar betoog toe op het werkwoordengebruik op het Hogeland. Tussen de bedrijven door lazen Willy Westerdijk, Oena Laning, Tiny Veldhuis en Nane van der Molen voor uit eigen werk. Aan het slot van de middag presenteerde Tonnis Dijksterhuis uit Uithuizermeeden zijn afgelopen week uitgekomen Grunneger Werkwoordenboek met de voorlopige titel

Konjugeer een Gronings werkwoord, een woordenboek van de Groningse werkwoordsvervoeging. Daarin komen meerdere varianten van het Grunnegers aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *