Dries Ameling en Marjan Oostinga winnaars 28e editie Eemsmondloop

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – Dries Ameling uit Stedum en Marjan Oostinga uit Eelde hebben zaterdag de 28e Eemsmondloop in Uithuizermeeden gewonnen.

Er gingen onder prima omstandigheden, met wel een stevige tegenwind op het lange rak van de Lutjewegje, bij de senioren 290 deelnemers van start voor 5 of 10 kilometer of, nieuw in Uithuizermeeden, de 4 Mijl ter voorbereiding op het evenement in Haren en Groningen.

Dries Ameling uit Stedum legde de tien kilometer af in 34 minuten en 26 seconden, bijna 2 minuten voor Jetze Genee uit Makkum (36.26). Piet Wiersma uit Wildervank werd derde.

Bij de heren 40+ kwam Klaas Brouwer uit Zuidbroek als eerste over de eindstreep (39.06). Mark Spruit uit Groningen wist Brouwer nog het langst bij te blijven en moest uiteindelijk 28 seconden Toegeven. Stadgenoot Frank Marks werd derde.

Bij de Heren 50+ was er een mooie overwinning voor oud -Zandeweerster Albert van der Ziel (36.31). De man uit Berlikum bleef Nanko Drent uit Heiligerlee ruim een minuut voor. Carel Opten (Assen) werd derde met een prima tijd van 39.00.

Jan Krans uit Delfzijl ging, evenals in 2013, met een tijd van 42.33 in de klasse Heren 60+ met de hoofdprijs naar huis. Albert Zijlstra uit Elsloo deed bijna een halve minuut langer over de tien kilometer. Damster Dirk Heun kwam met een tijd van 46.53 terug bij de finish aan de Gulden Akker.

De zusjes Graciëlle (46.49) en Sariena (48.22) Evertsz uit Delfzijl zegevierden in de klasse Dames. De derde plaats in deze categorie was voor Charlotte Kneefer uit Assen in een tijd van 48.26.

Marjan Oostinga uit Eelde was niet te stoppen in Uithuizermeeden en greep de zege in de klasse Dames 40+ (42.42) en was hiermee de snelste dame over-all. De Groningse Christien Koning snelde in een tijd 44.22 over de finish. Simone Bennema uit Eenrum werd derde.

In de dames 50+ klasse werd het een Hogelandster aangelegenheid. De uit Winsum afkomstige Hilda Broekhuizen (46.37) finishte ruim 4 minuten voor Margriet Taselaar uit Uithuizen (50.55). Tini Visker uit Oosternieland werd een minuut later derde.

Nieuw op het programma stond de 4 Mijl met ruim 40 deelnemers. De 1e plaats was voor Piet Jansen uit Bedum (29.36). Snelste dame in deze klasse was Annet Haaksma uit Groningen (31.01). De bekers voor de snelde Meijster dame en heer waren dit jaar voor Marinus Janssen en Elise van Dam. Marinus wist de winnaar van vorig jaar, Jesper Bergsma, 18 seconden voor te blijven.

De volgende en tevens laatste loop van het BuurContact loopcircuit 2014 is de Ekensteinloop in Appingedam,  op zaterdag 18 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *