Cursus ‘omgaan met dementie’ in Noord-Groningen

Lees meer op post

REGIO – Stichting Welzijn en Dienstverlening, De Hoven en Team 290 organiseren in de gemeenten Winsum, De Marne en Eemsmond een cursus voor partners, familieleden en andere direct betrokkenen bij mensen met dementie.

De cursus ‘Omgaan met dementie’ bestaat uit 5 bijeenkomsten en zal op diverse locaties plaatsvinden. Bedum start donderdag 30 oktober van 14.00 tot 15.30 uur, in Eemsmond vrijdag 14 november van 10.00 tot 11.30 uur, De Marne start maandag 17 november van 10.00 tot 11.30 uur, Winsum start vrijdag 28 november, van 10.15 tot 11.45 uur in Winkheem, Borgweg 48.

Ongeveer 70% van mensen met dementie woont thuis en doet een beroep op zijn of haar naaste : de mantelzorger. Zorgen voor iemand met dementie is vaak zeer intensief. De ervaring heeft geleerd dat de mantelzorger de zorg zolang mogelijk wil volhouden. Om de mantelzorgers te ondersteunen wordt de cursus “Omgaan met dementie” georganiseerd.

In de cursus worden diverse thema’s behandeld en krijgen deelnemers praktische en emotionele ondersteuning. Praten over de situatie met andere mensen die hetzelfde meemaken geeft herkenning en erkenning. Aanmelding kan tot 8 dagen voor aanvang van de cursus. Voor meer informatie en aanmelding (tijdens kantooruren):

  • Voor Eemsmond en De Marne: Monica Blom (Stichting Welzijn en Dienstverlening), tel. 06 488 74 339, email m.blom@s-w-d.nl
  • Voor Winsum: Ria Maring (Stichting Welzijn en Dienstverlening), tel. 06 488 74 340, email r.maring@s-w-d.nl
  • Voor Bedum: Bep Martens ( Stichting Welzijn Bedum) tel. 050-3014465, email mantelzorg@welzijnbedum.nl, gebouw de Meenschaar, Kapelstraat 9 te Bedum
  • De Mieden, Hoofdstraat 61a in Uithuizermeeden
  • Ontmoetingspunt Ulrum, Borstee 3 in Ulrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *