Brandweer post Uithuizermeeden oefent samen met brandweer Delfzijl

Lees meer op post

Farmsumerhaven – donderdag 3o oktober heeft de brandweer van post Uithuizermeeden samen geoefend met de duikploeg en het hulpverleningsvoertuig van brandweer post Delfzijl.
Tijdens de oefening betrof het een waterongeval. Na joyriding van een aantal auto’s is het uit de hand gelopen en is één auto, met drie inzittenden, te water geraakt. Verder is een tweede auto op de zijkant geraakt en is hier een kleine brand ontstaan. Ook in deze auto zat een slachtoffer.

In het water bevonden zich twee personen. De slachtoffers waren beiden aanspreekbaar en dreven in het water. Ze zijn beide door de duikploeg uit het water gehaald. Hierna is er door de duikers nog een bodemonderzoek gedaan waarna ze nog één slachtoffer tegenkwamen. De brandweer van post Uithuizermeeden was, tijdens de werkzaamheden van de duikploeg, bezig met het stabiel maken van de op zijn kant liggende auto en het slachtoffer hieruit bevrijden

Het was een zeer geslaagde oefening.

Foto’s: Roderick Spijk en Mariska Burema

 

 

>

DSC_3688 (Medium)
DSC_3691 (Medium)
DSC_3694 (Medium)
DSC_3711
DSC_3732 (Medium)
DSC_3733 (Medium)
DSC_3734 (Medium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *