Noordpool UFC heeft wind in de zeilen

Lees meer op post

UITHUIZEN – Noordpool UFC-voorzitter Frits Bijlenga staat alweer vier jaar aan het roer van zaterdagamateurclub Noordpool UFC. In dat tijdsbestek is er binnen de vereniging op tal van terreinen vooruitgang geboekt.

De jeugdteams zijn op alle niveaus bezet, het eerste elftal heeft de juiste koers te pakken, maar ook het vrouwenvoetbal in Uithuizen zit duidelijk in de lift. Hoe dat komt heeft vooral te maken met het feit dat Noordpool UFC haar leden ook daadwerkelijk iets kan bieden, vertelt Bijlenga.

“Ons nieuwe sportpark met nieuwe kunstgrasvelden heeft natuurlijk een hele grote bijdrage geleverd aan de goede uitstraling van onze vereniging. Het feit dat we van de zondag naar de zaterdag zijn verhuisd, heeft eveneens voor een hele positieve uitwerking gezorgd. Heel veel leden die voorheen voor het zaterdagvoetbal kozen in Uithuizermeeden, kiezen tegenwoordig voor Noordpool UFC. Om deze redenen hebben wij onder meer in het afgelopen jaar een hele positieve naam opgebouwd. De aantrekkingskracht van het vrouwenvoetbal is enorm. Hadden we begin dit jaar nog maar één elftal, momenteel beschikken we over één vrouwenelftal, twee meidenelftallen en een meiden zevental. Het zevental wordt mogelijk dit jaar nog een elftal, want er komen nog steeds aanmeldingen binnen.”

Grenzen

Bijlenga is content met de voorspoed, maar realiseert zich ook dat er op een zeker moment grenzen in zicht komen. “In de eerste plaats is groei mooi, maar we hebben nu al wel last van groeipijnen. Dit komt onder meer naar voren in de capaciteit van de kleedruimtes die op een gemiddelde zaterdag al snel vol raken. Op dat punt moeten we oplettend blijven en nadenken over oplossingen als de ontwikkeling in het ledental de komende periode doorzet. Van even groot belang is het kader rondom de jeugdelftallen, maar op dit onderdeel is de organisatie tegenwoordig in balans. Na jarenlange afwezigheid beschikken we ook weer over een A-junioren team. Op termijn is dit van groot belang voor het eerste elftal Noordpool UFC.”

Eigen jeugd

Het eerste elftal deed het vorig seizoen als promovendus in de vierde klasse met een plek in de middenmoot niet onverdienstelijk. Meer noten heeft Noordpool UFC voorlopig niet op zang, besluit Bijlenga. “Wij hebben niet de ambitie om dit seizoen te gaan voor promotie richting de derde klasse, maar op de lange termijn willen we deze stap toch eens een keer maken. Ik denk dat dit ook een realistische doelstelling is, want we beschikken tegenwoordig over een eerste elftal dat de komende jaren langzaam maar zeker kan worden aangevuld met talenten uit de A-jeugd. Dit betekent een verbreding en een kwaliteitsimpuls voor de eerste selectie, maar zover is het momenteel nog niet. Als de huidige selectie zich dit seizoen bij de eerste zes kan voegen, staan we in mijn beleving op de plek waar we op dit moment horen te staan.”

door Jeroen Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *