Nog tribunekaarten voor Muziekfestival Delfzijl

Lees meer op post

DELFZIJL – De vierde editie van het Muziekfestival Delfzijl zal zaterdag en zondag voor grote drukte gaan zorgen in Delfzijl. De havenstad is dan het decor van het grootste openlucht muziekfestival voor blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland.

Dit jaar wordt het festival gehouden op twee dagen in het centrum van Delfzijl. Zondagmiddag september staat in het teken van het dweilorkestenfestival. Veel verschillende dweilorkesten uit de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel gaan in het centrum van Delfzijl vanaf 12.00 uur strijden om drie prachtige prijzen. Op verschillende locaties wordt roulerend opgetreden en op één locatie vindt de jurering plaats. De prijsuitreiking volgt tegen 16.45 uur bij Grandcafé ’t Lokaal aan het Molenbergplein. Het centrum van Delfzijl wordt gevuld met een grote braderie, vlooienmarkt en springkussens voor kinderen. Ook is het koopzondag met vele winkels die open zijn. Om de bonte muzikale middag op de zondag compleet te maken, treden er ook enkele andere muzikale groepen op waaronder de Scheepsjoagers en accordeonorkest Neptunus.

Zaterdag 27 september staat in het teken van de harmonieën, fanfares, slagwerkensembles en showkorpsen. Vanaf 13.00 uur treden er ruim 20 groepen op in het centrum van Delfzijl, op tien verschillende locaties. Dit vormt een doorlopend muzikaal programma. Naast deelname van de vijf muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl, nemen ook muziekverenigingen deel uit Veendam, Uithuizermeeden, Appingedam, Stadskanaal, Winschoten en Groningen. ’s Avonds is er de grote muziekshow op het Vennenplein. Vanaf 19.15 uur treedt in het voorprogramma op dweilorkest Meneamer Feintsjes uit Friesland. Na de opening om 20.00 uur beginnen de zes shows van vijf showkorpsen uit alle hoeken van Nederland, waaronder DVS uit Katwijk en Flora Band uit Rijnsburg. Bij de show van de brandweerharmonie uit Bilthoven zal ook de vrijwillige (jeugd)brandweer van de gemeente Delfzijl een bijdrage leveren. De muziekshow wordt afgesloten met een grote finale met deelname van alle muzikanten.

De entree voor het Muziekfestival Delfzijl is beide dagen gratis, ook het avondprogramma op zaterdag 27 september. Bij het avondprogramma is een tribune beschikbaar waarvoor een kaart moet worden gekocht. Deze zijn nog beschikbaar bij voorverkoopadressen Bloemenhuis Akkerman en Engelsman-Puister in Delfzijl. Zie de website op www.muziekfestivaldelfzijl.nl voor alle informatie over de locaties, tijden en deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *