Vierde editie Muziekfestival Delfzijl met nationale topshoworkesten

Lees meer op post

DELFZIJL  – De vierde editie plaats van het Muziekfestival Delfzij heeft op zaterdag 27 september en zondag 28 september plaats. Het Muziekfestival Delfzijl is het grootste openluchtfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland.

Het belooft ook dit jaar weer indrukwekkend te worden. Twee dagen lang kan het publiek genieten van een grote verscheidenheid aan amateur blaas- en slagwerkmuziek, met zowel een regionale als een landelijke uitstraling. Het laat een groot publiek horen en zien wat amateurmuziek, in al haar facetten, inhoudt.

Braderie

Het Muziekfestival Delfzijl begint op zaterdag 27 september om 13.00 uur  in het centrum van Delfzijl. Op tien locaties zijn de hele middag optredens van ongeveer 20 harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands en bijzondere muzikale groepen. Naast deelname van de onderdelen van de vijf organiserende muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard) zijn er ook optredens van de steelband van Gruno’s Postharmonie uit Groningen, het Harmonieorkest van Crescendo uit Stadskanaal, de Music & Pleasureband uit Appingedam, de slagwerkgroep Beat2Beat uit Veendam, de Concertband van Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven Winschoten en de fanfare en malletband van SDG uit Uithuizermeeden. Naast veel muziek, is er in de middag ook een gezellige braderie in het centrum.

Top van Nederland

Op zaterdagavond 27 september vindt de spectaculaire muziekshow plaats op het Vennenplein. De show begint om 20.00 uur, met vanaf 19.15 uur een voorprogramma door dweilorkest Menaemer Feintjes uit Friesland . Na wat een spetterende opening gaat worden, zullen er zes shows worden gegeven door vijf showkorpsen uit de top van Nederland. Dit zijn de Brandweerharmonie uit Bilthoven (met medewerking van de Brandweer Delfzijl), Showband Corio uit Heerlen, Show- en marchingband DAP uit Apeldoorn, Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk en de Show-, marching- & concertband Flora Band uit Rijnsburg. Het avondprogramma wordt afgesloten met een grote finale met medewerking van vele honderden muzikanten.

Dweilorkesten

Op zondag 28 september vindt van 12.00 tot 17.00 uur het dweilorkestenfestival plaats in het centrum van Delfzijl. Vele dweilorkesten zullen op verschillende locaties in het centrum optreden en strijden om drie prijzen. Reeds aangemelde dweilorkesten zijn Dweilorkest de Ölietappers uit Schoonebeek, Streetband de Klinkers uit Winschoten, Dweilorkest Dwaarsliggers uit Zuidbroek en de PostIt’s uit Groningen. Dit wordt een bonte en gezellige middag muziek, met een grote braderie en vermaak voor kinderen. Tevens is het een koopzondag in het centrum van Delfzijl.

Tribunekaarten

Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk, ook het avondprogramma op de zaterdag. Voor het avondprogramma is een tribune beschikbaar op een deel van het Vennenplein. Alleen voor een zitplaats op de tribune wordt een vergoeding gevraagd. Kaarten voor de tribune zijn beschikbaar via www.muziekfestivaldelfzijl.nl en bij de voorverkoopadressen Bloemenhuis Akkerman en Engelsman-Puister Kantoor Efficiency te Delfzijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *