Start uitvoering Concordiaplein Middelstum

Lees meer op post

MIDDELSTUM – In de laatste week van augustus start de uitvoering van de inrichting van het Concordiaplein en de tweede fase van de herinrichting Middelstum.

De tweede fase omvat de Burgemeester van Ankenweg, Trekweg, Johan Lewestraat, Geertruida Alberdastraat, Bartold Entensweg en Bartold Entensdwarsweg. Naar verwachting is de uitvoering door Aannemersbedrijf Elzinga uit Uithuizermeeden voor de zomer van 2015 gereed. Op woensdag 20 augustus zijn de inwoners over de uitvoering geïnformeerd tijdens een bijeenkomst.

Kort geleden is het voormalige gemeentehuis aan het Concordiaplein overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Voor het plein is een nieuwe inrichting ontwikkeld in samenhang met de toekomstige functie van het gebouw als gezondheidscentrum. Het herinneringsmonument aan Wereldoorlog II blijft op de huidige plaats staan.

De nieuwe inrichting van de straten in fase twee omvat het verbeteren van het rioolstelsel. Deels komt er een nieuw (gescheiden) riool en deels wordt het bestaande riool vernieuwd. Er komt nieuwe fundering en de wegen worden bestraat met klinkers. De openbare verlichting wordt nieuw en er komt nieuwe beplanting en straatmeubilair (bankjes, boomroosters).

De uitvoering start maandag 25 augustus. Eerst worden de parkeerplaatsen op het Concordiaplein gereed gemaakt voor gebruik. Vanaf 1 september werkt de aannemer in de Johan Lewestraat. De totale inrichting van het Concordiaplein is gepland in november, december, volgend op de verbouw van het voormalige gemeentehuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *