Brandweer Uithuizermeeden bereidt zich voor op nieuwe keuring

Lees meer op post

Uithuizen – Vandaag gingen de eerste oefening, na de vakantie, weer van start bij brandweerpost Uithuizermeeden. Als afsluiting van de vakantie werden er vandaag allerlei brandweer gerelateerde ”spelletjes” gedaan waarbij er alvast een klein beetje werd geoefend voor de nieuwe keuring die er aan zit te komen.
Vanaf 2014 verandert de huidige brandweer keuring voor een andere keuring, genaamd het ”Periodiek Preventief Medisch Onderzoek” (PPMO). Deze test bestaat uit 14 onderdelen op het gebied van klimmen, klauteren, hurken, knielen, kruipen, tillen enzovoort. Het doel van deze PPMO is om te kijken of brandweermensen zonder gevaar voor zichzelf, voor collega’s en voor anderen hun werk kunnen doen.

Op de oefenavond van post Uithuizermeeden draaide het ook om deze keuring en werken er verschillende onderdelen gedaan ter voorbereiding. Er werden lampen opgezet, gezaagd, een stropak gestabiliseerd en een basin met water gevuld. De weg, naar al deze onderdelen, moest afgelegd worden over drie rijen met grote stropakken. De ”spellen” werden in teamverband gespeeld in gingen op tijd.

Iedereen was zeer enthousiast en het was zeker weer een leerzame oefenavond. Alle gereedschappen zijn op één of andere manier gebruikt en tegelijkertijd werd het uithoudingsvermogen ook getest.

Foto’s en video: Mariska Burema

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *