Blik naar Binnen: 120 kunsterwerken in ‘t Schathoes Menkemaborg

Lees meer op post

UITHUIZEN – ‘Blik naar Binnen’. Met een project met deze titel viert Wim Gremmen uit Stedum dat hij 25 jaar boekbinder is.

De boekbinder ontwierp een object met drie panelen, dat door 24 professionele kunstenaars tussen Stedum en Uithuizermeeden is gevuld. Zo zijn 120 kunstwerken ontstaan die van 23 tot en met 31 augustus te zien zijn in ‘t Schathoes Menkemaborg in Uithuizen.

Atelierroute

Voor dit project werkt Boekbindatelier Wim Gremmen samen met museum Het Behouden Blik uit Uithuizermeeden dat het koperen jubileum viert (12,5 jaar). Zo ontstond als vanzelf een lint aan kunstenaars tussen Stedum en Uithuizermeeden. Reden voor de initiatiefnemers ook een atelierroute te ontwikkelen. Deze voert langs de ateliers van de deelnemende kunstenaars, het boekbindatelier en het museum.

De atelierroute is op 23, 24 en 30, 31 augustus. Boekbindatelier Wim Gremmen aan de Hoofdstraat 45 in Stedum is het startpunt van de route, evenals museum Het Behouden Blik (Hoofdstraat 99, Uithuizermeeden). Op beide adressen is de route (gratis) verkrijgbaar; er is een fiets- en autovariant. De route is vanaf half augustus ook te downloaden via de facebookpagina van Blik naar Binnen: https://www.facebook.com/bliknaarbinnen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in ‘t Schathoes Menkemaborg is van 23 tot en met 31 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Bij het evenement is een catalogus verschenen met een voorwoord van Andreas Blühm en kleurenafbeeldingen van alle gemaakte kunstwerken.

Tripliek

Speciaal voor dit project ontwierp Wim Gremmen een object dat bestaat uit drie panelen van 15 bij 15 centimeter. Het object kan worden dichtgeklapt en opgeborgen in een doosje. Alle deelnemende kunstenaars hebben 5 van deze objecten gevuld. De meeste kunstenaars hebben daarvoor ook allemaal verschillende panelen gemaakt (15 in totaal).

Zo zijn kunstwerken ontstaan, die er van buiten allemaal hetzelfde uitzien, maar eenmaal open tonen zij een eigen, unieke binnenwereld van de kunstenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *