Buitenbrand in Uithuizermeeden snel onder controle

Lees meer op post

Uithuizermeeden – Om 11:13 uur gingen de piepers voor de brandweerlieden van Uithuizermeeden. De melding was een buitenbrand aan de Oosternielandsterweg in Uithuizermeeden.
Eenmaal ter plaatse bleek er een stuk land in brand te staan. De brand was ontstaan doordat een vrachtauto mest had gelost op het land en hierna was weggereden. Waarschijnlijk door de warmte van de uitlaat, van de vrachtauto, en de droogte van het land heeft het land vlam gevat. Door snel optreden van de brandweer kon een verdere uitbreiding van de brand worden voorkomen. Nadat de brandweer het dikste vuur had geblust kwam er een trekker ter plaatse die het land omploegde. Hierdoor was het vuur snel gedoofd.

De brandweer kom om ongeveer 11:45 uur weer terug keren naar de kazerne.

Foto’s: Mariska BuremaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *