Schepnetjes in de aanslag! De IVN Slootjesdagen komen eraan

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Tijdens de landelijke IVN Slootjesdagen op 21 en 22 juni kun je samen met je (klein)kinderen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in een doodgewone sloot.

Hoe schoon het water in sloten, vaarten en plassen is, valt vaak af te lezen aan de hoeveelheid planten- en diersoorten in het water. In vervuild water neemt het aantal soorten af. De verscheidenheid aan planten- en diersoorten is juist zo belangrijk voor evenwicht in en kwaliteit van de natuur.

Landelijk organiseren maar liefst 90 IVN-afdelingen een Slootjesdag. In deze regio kan men terecht in Uithuizermeeden. Op www.scharrelkids.nl is meer informatie te vinden, ook over de aanschaf van een waterbestendige Scharrelkids Zoekkaart Waterdiertjes.  Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt tegenkomen.

Met Scharrelkids stimuleert IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) kinderen om het plezier in buitenspelen te (her)ontdekken. Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en scharrelen in de natuur: onderzoek wijst uit dat deze ingrediënten kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter maakt. IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur in de eigen omgeving betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven dat de natuur leuk, leerzaam, ontspannen, gezond en belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *