Koe zoekt verkoeling in koksmaar

Lees meer op post

Maandagmiddag is er op de Jacob Tilbusscherweg (tussen Rottum en Stitswerd) een koe te water geraakt. Het dier zwom in  het Koksmaar (uitstekel van het Boterdiep). De koe was opgemerkt door personen die aan het kanovaren waren.

De brandweer van Uithuizermeeden werd opgepiept om het dier te komen redden. Na wat zoek werd wist de brandweer de koe te vinden. Het dier werd naar een wal geloosd en hier werd de koe met behulp van een verreiker het water uit getrokken.  Nadat het dier op het droge stond heeft de boer de koe terug gebracht naar het weiland.

 

foto’s Roderick Spijk & Iris Wiersma

 

 

 

_DSC0078 (Medium)
_DSC0083 (Medium)
_DSC0087 (Medium)
_DSC0092 (Medium)
_DSC0094 (Medium)
_DSC0097 (Medium)
_DSC0107 (Medium)
_DSC0109 (Medium)
_DSC0114 (Medium)
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *