Uithuizermeeden viert Koningsdag uitbundig met Wia Buze

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – De Algemene Oranjevereniging Uithuizermeeden heeft het programma voor Koningsdag rond. Naast de traditionele evenementen, zoals de Priegelmarkt en het ringsteken, zal ’s avonds tijdens een Tiroleravond de Egerländerkapel “De Postjagers” uit Groningen muziek ten gehore brengen. Ook verzorgt de veelzijdige zangeres Wia Buze uit Termunterzijl een optreden.

Na de troonswisseling vorig jaar op 30 april wordt nu voor de eerste keer Koningsdag gevierd op zaterdag 26 april. Koning Willem-Alexander viert een dag later zijn verjaardag.

De Algemene Oranjevereniging Uithuizermeeden presenteert op Koningsdag een programma, waarbij met name de Tiroleravond de aandacht trekt. De festiviteiten beginnen ’s morgens om 9.00 uur met de traditionele Priegel-, Hobby- en Vrijmarkt op het Johan van Veenplein.

Om 9.30 uur wordt de nationale driekleur gehesen, onder begeleiding van muziekvereniging SDG. Vanaf de muziektempel, die ook op het Johan van Veenplein staat, verzorgt het bekende Accordeonorkerst Neptunus vanaf 10.30 uur tot 12.00 uur enkele optredens.

’s Middags vanaf 13.30 uur is het de beurt aan de paarden. Onder auspiciën van de Stichting Paardensport Uithuizermeeden wordt bij en rondom het Johan van Veenplein het traditionele ringsteken onder zadel en aanspanningen gehouden.

Hoogtepunt van de Koningsdag is de Tiroleravond in zaal Rehoboth. Het is de Oranjevereniging gelukt de Egerländerkapel De Postjagers uit Groningen naar Uithuizermeeden te halen. De leden van De Postjagers maken deel uit van Gruno’s Postharmonie Groningen.

De kapel richt zich met name op de Böhmische blaasmuziek.  Ook gaat de zeer bekende en veelzijdige zangeres Wia Buze optreden. De Tiroleravond begint om 20.00 uur en de entree is tien euro per persoon. Donateurs van de Algemene Oranjevereniging krijgen op vertoon van de donateurskaart vijf euro korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *