Jantje Beton steunt herinrichting speeltuin Uithuizermeeden

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – Jantje Beton steunt Buurtvereniging Tjariet bij de herinrichting van de speeltuin in Uithuizermeeden met een subsidie van € 3.500. De speeltuin ligt centraal in de wijk en wordt regelmatig bezocht door zo’n 100 kinderen uit de buurt.

De speeltuin heeft sterk verouderde speeltoestellen, waarvan de jongste 16 jaar oud is. De toestellen die er nog staan zijn vooral voor kinderen onder de 8 jaar. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er weinig te doen. Door de herinrichting van de speeltuin komt daar verandering in.

Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Daar worden kinderen vrolijk en blij van. Verstoppertje spelen, voetballen, klimmen en hutten bouwen.

Helaas is dit voor veel kinderen niet meer zo vanzelfsprekend als het lijkt. Vaak is er geen geschikte speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken.

Zoals de herinrichting van Speeltuin Tjariet. Deze realisatie komt mede tot stand dankzij hulp van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij ondersteunt goede doelen die werken aan verbetering van gezondheid en welzijn waaronder Jantje Beton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *