Dakbrand bij ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl

Lees meer op post

Noordpolderzijl – Dinsdagmorgen werd de brandweer van post Usquert opgeroepen voor een dakbrand bij Cafe ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl. Tijdens dak werkzaamheden was er brand ontstaan onder de dakbedekking en hierdoor waren lijmresten gaan smeulen.

Ondanks de harde wind wist de brandweer het vuur snel onder controle te krijgen waardoor een grote brand bespaard bleef. Door een gat in het dak te creëren konden de smeulende lijmresten worden afgeblust.

In verband met de harde wind was ook post Uithuizermeeden opgeroepen om eventueel te assisteren. Ondertussen waren zei bezig met een melding aan de Kaapweg in Uithuizermeeden. Er werd contact gezocht met post Usquert en in overleg kon post Uithuizermeeden weer omkeren omdat de situatie onder controle was.

Gelukkig bleef de schade aan het pand beperkt tot het dak. Na ongeveer 2 uur kon de brandweer van post Usquert weer terug keren naar de kazerne.

Foto’s: Johan Wildeboer & Iris Wiersma

SONY DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *