Containerbrand in Uithuizermeeden

Lees meer op post

Uithuizermeeden – Om 11:16 uur gingen de piepers voor de brandweer van post Uithuizermeeden. De melding betrof een containerbrand bij Steenhuis Beton in Uithuizermeeden.

Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een container waarin zaagsel werd geblazen dat ontstaat bij zaagwerkzaamheden. In de container zijn waarschijnlijk vonken terecht gekomen waardoor het zaagsel vlam heeft gevat. De brand was snel onder controle en met een beetje water kon de brand worden geblust.

Tijdens het blussen van de container, kwam er via de alarmcentrale een andere melding waar de brandweer op af moest. In verband met de harde wind moest post Uithuizermeeden uitrukken richting Usquert waar een dakbrand was ontstaan bij ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl. De brandweer is gaan rijden maar met overleg met de bevelvoerder van Usquert bleek assistentie niet nodig te zijn en konden ze weer omkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *