Avondje Hans Nijland bij De Heracliden

Lees meer op post

UITHUIZERMEEDEN – Dit jaar organiseren de zeven voetbalverenigingen binnen de gemeente Eemsmond voor de zesde keer de oefenwedstrijd tussen de RWE-selectie en FC Groningen. Het is doorgaans de eerste oefenwedstrijd van de Trots van het Noorden tijdens het nieuwe seizoen. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op vrijdagavond 4 juli in Roodeschool.

De organisatie van deze wedstrijd vindt plaats met veel inzet van vrijwilligers van deze amateurclubs, ongeveer 150 in totaal. Als waardering voor deze samenwerking nodigt de organisatie van deze jaarlijkse wedstrijd deze vrijwilligers uit voor een ‘avondje Hans Nijland’ in de kantine van SV de Heracliden in Uithuizermeeden, op woensdag 23 april om 19.30 uur.

Ook de medewerkers van de gemeente Eemsmond en RWE die bijdragen aan deze jaarlijkse wedstrijd zijn hierbij uitgenodigd. Hans Nijland voetbalde zelf voor HSC en VV Niekerk. Sinds 1996 maakt hij deel uit van de directie van FC Groningen. Onder Nijland degradeerde FC Groningen in 1998 uit de Eredivisie en promoveerde de club in 2000 terug naar het hoogste niveau.

Bij de totstandkoming van het stadion Euroborg speelde Nijland een belangrijke rol. Anno 2013 is hij de langstzittende directeur binnen het Nederlands betaald voetbal en schudt hij zijn avonturen en anekdotes met groot gemak uit zijn mouw. Nijland komt niet alleen. Ben Haverkort en spreekstalmeester Koen Janssen zullen hem vergezellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *